Toenemende vraag naar direct verkoopbare accu’s: GEL accu’s uitgelicht

Onlangs is het assortiment uitgebreid met: GEL accu Landport GB9B (12V/9A). 

Bij Doleweerd merken we een vergrote behoefte aan direct verkoopbare accu’s vanwege de vernieuwde regelgeving: vanaf 1 februari dit jaar is de verkoop van accuzuur aan de consument verboden.

Vanuit de nieuwe Europese regelgeving zijn zwavelzuur en ammoniumnitraat aan de lijst van gereguleerde stoffen toegevoegd. Dit moet het gebruik van accuzuur voor andere doeleinden dan het vullen van een accu tegengaan. Deze nieuwe regelgeving kan voor uitdagingen zorgen voor dealers.

Hieronder zijn drie verschillende oplossingen voor dealers die accu’s aan de consument verkopen op een rijtje gezet:

 • Een AGM accu als dealer afvullen
  De dealer biedt de service om de accu zelf af te vullen voordat hij deze meegeeft aan de consument. Het voordeel is dat de accu, zoals we kennen, voor het afvullen onbeperkt houdbaar blijft en op voorraad kan blijven liggen. Het nadeel is dat het een extra handeling is voor de dealer om de accu af te vullen.
 • Een SLA accu
  Een SLA accu is een AGM accu die al is afgevuld en geactiveerd in de fabriek. In Nederland wordt de accu dan nog een keer opgeladen. Deze accu heeft het nadeel dat deze maar beperkt houdbaar is. Maar het kost de dealer geen tijd om deze accu af te vullen voor de consument.
 • Een GEL accu
  Een GEL accu werkt hetzelfde als een AGM maar dan met een andere techniek, namelijk gel in plaats van zuur en glasvezelmatten. Ook deze accu is al in de fabriek geladen. Maar omdat GEL accu’s minder last hebben van zelfontlading ten opzichte van natte accu’s zijn deze aanzienlijk langer houdbaar. Het nadeel is dat GEL accu’s duurder zijn. Daartegenover staat wel dat GEL accu’s ook kwalitatiever zijn en langer meegaan.

  Andere voordelen zijn dat een GEL accu in elke positie gebruikt kan worden omdat het gel er niet uit kan lopen, zuurschade is verleden tijd, GEL accu’s zijn beter bestand tegen kou en als klap op de vuurpijl hebben GEL accu’s meer power!

De GEL accu: Landport GB9B (12V/9A) bekijken of bestellen? Klik dan op de onderstaande knop.

Start chat
💬 Hulp nodig?
Hallo! ✋🏼Kunnen we je helpen?
×

Stel je vraag via WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?